Vol. 6 med Sofia Manning

Hvad betyder juni for dig?

Juni er bare en dejlig lys måned. Sommeren lurer forude. Jeg kigger ind i den hyggelige ferietid og begynder at planlægge, hvad jeg skal. Det gør jeg altid først i juni. Og så holder jeg godt fast i min lille tradition om altid at afslutte det første halvår og gå ind i juli måned på årets Roskilde Festival.

Hvordan vil du beskrive din livsstil?

For mig er mit arbejde også mit liv. Jeg skelner ikke så skarpt mellem arbejde og fritid. Mit arbejde er også min passion, og jeg er altid optaget af spændende mennesker, samtaler, viden og inspiration.

Du deler din tid - og dit liv - mellem Danmark og Spanien. Hvad fik dig til at tage det skridt i livet?

Oprindeligt var min mand og jeg drevet af drømmen om et sted at tage på ”retreat”. Da vi havde fået det op at køre, begyndte vi at tale om, hvorfor vi ikke bare kunne blive lidt længere. Og det gjorde vi så, til at begynde med på prøve i et års tid. Nu er det blevet en livsstil, der hjælper os til at skabe vores egen tid, rytme og rum omkring os. Det betyder, at jeg i dag, som noget naturligt, veksler mellem at være Spanien, hvor jeg er lidt på afstand af det hele kan finde ro og inspiration, og at være i Danmark, hvor jeg øser, giver los og er helt tæt min forretning og mit virke.

Hvordan slapper du af, lader du op og bliver inspireret i hverdagen?

Det er vigtigt for mig at have tid alene hver dag. Enten ved bare at være hjemme eller ved at gå ture i dejlige omgivelser. Jeg har også hver eneste dag brug for at søge inspiration. Gennem f.eks. bøger, podcasts eller samtaler med spændende mennesker. Så jeg prøver at sørge for, at der er “Sofia-tid” i min kalender hver eneste dag.

Er der en bestemt bog, podcast, musik eller film vil du gerne anbefale?

Både ja og nej. Ingen og alle mulige. Jeg er sådan en, der bladrer frem i bøgerne, høre bidder af forskellige podcasts og hopper ind og ud af serier - og jeg bliver stadig blive inspireret. For mig er inspiration tit en state of mind.

Hvad drømmer du allermest om?

Jeg vil sådan håbe, at vi mennesker lærer at elske os selv, så verden bliver et bedre sted at leve for vores børn. Det hele starter jo der, med at vi holder af os selv. Jeg tror ikke på, at mennesker, der holder af sig selv, starter krige. Hvis jeg nu skal tale om de helt store perspektiver.

I mit eget liv dagdrømmer jeg selvfølgelig, som alle andre gør det. Jeg kan tænke, ”skal jeg ikke rejse til USA igen, hvor jeg arbejdede i seks år?”, eller ”måske skulle jeg skrive digte!”, eller ”tænk hvis jeg havde en danseskole” og så videre. Men det er lige så meget en måde at lege med perspektiver på, for det er vigtigt at huske sig selv på, at man kan alt muligt, og at vi selv har et ansvar for at vælge rigtigt. 
Hvis dagdrømmen pirrer mig, bruger jeg de værktøjer, der ligger i fagligheden omkring coaching, og spørger mig selv: Er det her drømme, jeg kan og vil skabe? Hvis svaret er ja, så må jeg jo finde ud af, hvordan jeg vil handle for at udleve drømmen. Hvis svaret er nej, ja så kan jeg jo hygge mig med, at det bare var en dejlig, lille og uskyldig dagdrøm.

Hvad er sundhed og skønhed for dig?

Det er selvfølgelig en kliché at “skønhed kommer indefra”, ikke desto mindre er det min oplevelse, at det klæder alle mennesker, når det er tydeligt, at de passer godt på sig selv. For mig er sundhed på en måde lig med fravær af ”selv-sabotage”, for – hånden på hjertet - vi ved jo godt, hvad der er sundt for os selv. Gør vi ikke?

Altså at lade være med spise hele pakken med chokolade eller drikke det der ekstra glas hvidvin. Når min datter på 15, spørger mig, om hun skal drikke alkohol til en fest, eller min søn på 9 spørger til ekstra slik, svarer jeg det samme: Prøv selv at mærke efter, hvad der er sundt for dig.
For mig er sundhed også lige at tage en lille eftermiddagslur. Det er meget bedre for mig end en løbetur.

Hvad frygter du?

Så falder min tanker selvfølgelig med det samme på mine børn. Sådan helt nede på jorden: Er de okay, har de det godt? Jeg håber jo virkelig ikke, der sker dem noget ilde her i livet.

Jeg kan da også frygte lidt for menneskeheden. Hvordan skal det hele gå om 30 år? For nylig sad jeg i flyvemaskinen og så, hvordan alle sad med headset og skærme, og jeg tænkte, hvad er det dog, vi bruger vores værdifulde tid på?

Det kan godt virke sådan lidt ”science-fiction”-agtigt. Hold da op da vi var børn, løb vi alle sammen ude på vejen og ude i naturen. Jeg er lidt bange for, at vi mister noget livsglæde. 

Hvad er du mest taknemmelig for?

Jeg påskønner tit og ofte, at jeg på et ret tidligt tidspunkt i mit liv så i øjnene, at vores liv er så ubegribeligt kort. At vi selv har rigtigt meget indflydelse på, hvordan vi skruer vores tilværelse sammen og finder lykke og glæde.

Det kan lyde lidt brutalt, men døden er altså en virkelig ting. Det kan føles som om, der er uendelig langt fra du er 21, til du bliver 81. Men det er der jo ikke. Der er ingen, der vil takke mig for ikke at være glad for det, jeg laver. Det være sig i uddannelser, på arbejdsmarkedet eller i relationer og parforhold.

Den erkendelse fik jeg, da min bror døde. Jeg var 21. Han 28. Det var forfærdeligt, at han døde, men han efterlod mig en livsvigtig erkendelse: Livet er kort. Det er din opgave at få det bedste ud af det.

Har du ritualer, som du helst ikke vil undvære i din dagligdag?

I øjeblikket følger jeg min datter til bussen til skolen om morgenen. Vi connecter super fint på vores lille morgentur sammen, og som regel forlænger jeg turen lidt bagefter for lige at have et øjeblik med mig selv og tænke dagens program igennem.I det hele taget handler mine ritualer ofte om at skabe et lille break - et lille åndehul - for mig selv.  Og det må meget gerne være sammen med børnene, for det tager mig både væk og fylder mig op. Men det kan også bare være at høre høj musik helt alene i bilen på vej til et møde eller et simpelt ærinde.

Hvem følger du, der inspirerer dig på instagram?

Jeg følger Lea Love / lealovewriter på Insta, hun er meget inspirerende.

Hvis du skulle give et godt råd til en anden kvinde, hvad skulle det så være?

Kære kvinde. Hvis du vidste, hvor meget power du rummer, så kunne du handle på dine drømme allerede i dag! Der er så mange kvinder, der ikke føler, at de har så meget power indeni, selvom det er så tydeligt for andre, hvor meget power de faktisk rummer. Så sagt med et kærligt smil: Så stop da den der selvsaboterende indre monolog. Du kan godt!

Hvad er dine favoritter i moshi moshi mind universet, og hvordan bruger du dem?

Jeg er rigtig glad for min Wendy shirt multi stribe og Sea pant multi strib, der passer til. Jeg bruger både sættet sammen og hver for sig. Fx bruger jeg bukserne til en silketop og høje hæle, hvis jeg skal ud at spise med min mand og vores gode venner. Mens skjorten fx bruges til et par jeans til hverdag. En af de skønne ting ved mit tøj fra moshi moshi mind er, at det nemt kan dresses op og ned. Og det en af årsagerne til, at mange af favoritterne i mit skab er fra moshi moshi mind.

ESSENTIALS

"I love that we have created a universe where everything doesn't have to disappear."

Stine Skjoldborg